Memura ek zam , ara zam var mı, en düşük memur maaşı ne kadar, kaç TL olacak? İşte, memur zammı son dakika gelişmeler....

2023 Temmuz'da yapılacak memur maaşı zam oranı, TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verilerine bağlı olarak belirlenecektir. Mart ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklanmış olup, yıllık enflasyonun yüzde 50.51, aylık enflasyonun ise yüzde 2.29 olduğu bildirilmişti. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur zam oranı netleşecektir.

hukumetin-kamu-iscileri-icin-zam-teklifi-belli-oldu

Ayrıca, 2023 yılının başında memur maaşlarına %30 oranında zam yapılmıştı. Bu zam, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla birlikte hesaplanmaktadır. Memur ve memur emeklileri, aylık enflasyon farkı olarak üç aylık enflasyonun yüzde 4,52'sini almaya hak kazanmışlardır. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise 3 aylık zammı yüzde 12,52 olarak belirlenmiştir.

Ancak, Temmuz ayında yapılacak olan memur maaşı zam oranı, henüz resmi olarak açıklanmamıştır.

bankacilik-sektorunde-isler-karisti-bankalar-artik-kredi-vermiyor

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

En düşük emekli maaşının 7500 TL'ye yükseltilmesi sonrasında memur ek zammı merak ediliyor. Memur maaşlarına ek zam ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

DEM Parti Batman İl Başkanı gözaltına alındı DEM Parti Batman İl Başkanı gözaltına alındı

TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verilerine göre memur maaşlarına yeni zammın Temmuz ayında yapılması bekleniyor. Son olarak ise 2023 yılının başında emekli ve memur maaşlarına %30 oranında zam yapıldı.