Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün %50,5 Asgari ücret zammını açıklamasının ardından öğretmenler ve diğer tüm Devlet Memurları maaşlarına aynı oranda zam talep ediyorlar. 

Memur ve memur emeklilerinin gözü ocak ayında yapılacak zamma çevrildi. Twitter üzerinden başlatılan "#ÖğretmenlereYüzde50Zam" hashtag'i ile memurlar yüzde elli zam talep ediyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaptığı açıklamada memurlara sosyal refah düzenlemesi yapılacağını duyurmuştu. Memurlar için yapılacak düzenleme 15 Ocak'ta maaşlara yansıyacak.

Peki memur maaşlarında ne kadar artış bekleniyor? Kulislerde konuşulanlara göre, bu konuda iki ihtimal öne çıkıyor.

Memur ve memur emeklileri sözleşme gereği temmuz ayında yüzde 3 zam aldı. Temmuz-ocak arasında oluşacak enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak. 5 ayda yüzde 10,48'lik TÜFE artışı oldu. Maaşlara yaklaşık 7,5 puanlık ek zam imkanı şimdiden doğdu.

Sözleşme gereği memurlara ocak ayında yapılacak zam oranı yüzde 5.

İLK İHTİMAL: SEYYANEN ZAM 

Konuşulan ihtimallerden ilki memurlara ve memur emeklilerine seyyanen zam yapılması. Bu durumda maaşlarda belli bir tutarda artış sağlanarak düzeltme yapılacak.

İKİNCİ İHTİMAL: SÖZLEŞME ZAMMININ ARTIRILMASI

İkinci senaryoda ise sözleşmedeki yüzde 5'lik zammın daha yukarı çıkarılması ve üstüne de enflasyon farkı eklenmesi. Böylece zam ocakta yansıtılarak kayıplar azaltılmış olacak. Memurlar bu miktarın toplamda %50 yi bulmasını talep ediyor.

#ÖğretmenlereYüzde50Zam HASHTAG'İNE GELEN BAZI TWEETLER