Azerbaycan'da 5,2 büyüklüğünde deprem Azerbaycan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için adı geçen isimlerden biri olan Hafize Gaye Erkan ile Ankara'da bir araya geldi. Bloomberg ve Reuters gibi haber kuruluşlarının konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erkan'ı Merkez Bankası Başkanı olarak atamayı planladığı belirtiliyor.

İki üst düzey kaynağa göre Reuters, Hafize Gaye Erkan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile buluşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceğini aktardı. Kaynaklardan biri, Erkan'ın Şahap Kavcıoğlu'nun yerine geçmek üzere olan Merkez Bankası Başkanlığı için "birkaç adaydan" biri olduğunu ifade etti.

Hafize Gaye Erkan, ABD'nin prestijli üniversitelerinden Harvard ve Princeton'da işletme ve finans eğitimi aldı. Yaklaşık 9 yıl boyunca küresel yatırım bankası Goldman Sachs'ta yönetici direktör olarak görev yaptı. Daha sonra First Republic Bank'in eş CEO'su ve ardından finansal hizmetler şirketi Greystone'un CEO'su olarak görev aldı.

Erkan'ın First Republic Bank'e geçmesi beklenirken şirketten ayrılması "sürpriz" bir karar olarak yorumlanmıştı. Nisan ayında Bloomberg'e verdiği bir röportajda, şirketten ayrılmak için "doğru zamanın" geldiğini ve yeni meydan okumalara hazır olduğunu belirtmişti.