CNN Türk canlı yayınına konuk olan 23. Dönem CHP milletvekili Sevigen, İnce'nin adaylıktan çekilmesini değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzdelik oy dilimi 1'in altında olan partilere çok fazla tolerans gösterdiğini söyleyen Sevigen, İnce'nin aday olması ile Bülent Ecevit'in durumuna düştüğünü söyledi:

''Birbirimize niye sahip çıkmıyoruz. Muharrem Bey aday olunca Ecevit’in durumuna düştü. CHP ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ne kızan onlara oy vermeyen bir partiyiz diyor ve bunu bir türlü anlatamıyor. 7 tane parti, oyları sıfır olan partiler, bir taraftan Ali Babacan, Karamollaoğlu, sıfır hepsi, bunlara bonkörce davranıyor Kemal Bey.''

Fiyatı 3'e katlandı! Ambalaj uygulaması fahiş fiyatın sonunu getirecek mi? Fiyatı 3'e katlandı! Ambalaj uygulaması fahiş fiyatın sonunu getirecek mi?

Muharrem İnce'nin oyları kime kayacak?

İnce'nin hernangi bir aday lehine çekilmediğin altını çizen Mehmet Sevigen, oyların tamamının CHP'ye geçmeyeceğini şu sözlerle açıkladı:

''Muharrem Bey kimsenin açık lehine veya aleyhine çekilmediğini ifade etti. Gençler kim faydalı ise ona vereceklerdir. Şimdi ben inanıyorum ki onların hepsi CHP’ye gitmez.

Muharrem İnce’ye oy verenlerin ikinci tercihi nedir, Muharrem İnce’ye mi oy veriyorsunuz? diye soruyorlar. İkinci tercihim Tayyip Erdoğan diyen yüzde 40, Kemal Bey diyen yüzde 40, yüzde 10’da kararsız. Zannediyorlar ki bütün oylar olduğu gibi oraya gelecek.''