Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim kurumlarında acil durumlara müdahale kapasitesini artırmak amacıyla geliştirilen “Okul Acil Modülü”, kısa sürede 20 binin üzerinde öğretmenin akıllı cihazına yüklendi.

Acil Durumlarda Hızlı Bildirim

Doğal afet, yangın, sağlık sorunu ve okul güvenliğini tehdit eden olağanüstü durumlara yönelik geliştirilen dijital uygulama, okul personeli ile ilgili idari birimler, emniyet ve kurtarma ekipleri arasındaki koordinasyonu hızlandırmayı hedefliyor.

Modül üzerinden görevli personelin karşılaşılan acil durumları anlık bildirimlerle yetkili merkezlere iletmesi ve ihtiyaç halinde olay yerine ekiplerin daha hızlı yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Tüm Eğitim Çalışanlarına Yaygınlaştırılacak

İlk aşamada 20 binin üzerinde eğitimcinin kullanımına sunulan ve sahada test edilen uygulamanın, aşamalı olarak tüm okul yöneticileri ve öğretmenlerin kullanımına açılması planlanıyor.

MEB tarafından sistemin teknik altyapısına yönelik güncelleme ve geliştirme çalışmalarının sürdürüldüğü, eğitim çalışanlarının uygulamayı etkin şekilde kullanabilmesi için bilgilendirme ve rehberlik faaliyetlerinin de devam ettiği belirtildi.

KVKK Duyurdu: Sözlü Bilgilendirme Resmi Cevap Sayılmayacak
KVKK Duyurdu: Sözlü Bilgilendirme Resmi Cevap Sayılmayacak
İçeriği Görüntüle

Okul Acil Modülü ile eğitim kurumlarında kriz anlarında daha hızlı iletişim, koordinasyon ve müdahale mekanizmasının oluşturulması hedefleniyor.