23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı, yılbaşı kutlamalarıyla ilgili özel bir talimat yayımlayarak öğrencilere yönelik kutlamaların "Türkiye'nin örf, âdet ve geleneklerine uygun milli değerlerle uyumlu" şekilde yapılmasını istedi.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla 27 Kasım tarihinde gönderilen yazıda, özel okullarda düzenlenecek sosyal etkinliklere dikkat çekildi. Yazıda, düzenlenecek etkinliklerin Türkiye'nin kültürüne uygun olması, öğrencilere milli kültürün tanıtılması ve etkinlik programlarının milli, manevi değerleri benimsetici şekilde hazırlanması talimatı verildi.

Yazıda, özel okullardaki etkinliklerin milli kültür ve değerlerle uyumlu olması gerektiği vurgulanarak, milli kültür ve değerlere aykırı etkinliklere yer verilmemesi gerektiği belirtildi. İlçe milli eğitim müdürlüklerinden, okulların bu konuda bilgilendirilmesi ve hassasiyet gösterilmesi istendi.