Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ara tatil uygulamalarını gözden geçirme kararı aldı. Bakan Yusuf Tekin, e-Okul ve MEBBİS üzerinden yapılacak anketlerle yeni bir tatil sistemi oluşturacaklarını açıkladı.

Bakan Tekin, Nisan ve Kasım aylarındaki bir haftalık ara tatillerin, yeni bir tatil sistemi içinde ele alınacağını vurguladı. Ara tatil uygulamalarının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusundaki sorulara ise "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" şeklinde yanıt verdi ve velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden bu konuda talep gelirse bunun değerlendirileceğini ifade etti.

MEB, yeni tatil sistemi oluşturmak için dijital platformları olan MEBBİS ve e-okul üzerinden anketler düzenleyecek. Anket sonuçları, yeni tatil sisteminin şekillenmesinde kilit bir rol oynayacak ve bu sayede tatil dönemleri öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin görüşlerine dayalı olarak belirlenecek.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

Bakan Tekin, bölgesel bazlı ara tatil uygulamalarının hayata geçirilebileceğini ve bu inisiyatifin valiliklere bırakılabileceğini belirtti. İklim koşulları ve coğrafi mesafeler göz önünde bulundurularak valilikler, tatil uygulamalarını şekillendirebilecekler.

Ayrıca, Bakan Tekin, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları için yapılan etkinliklerle ilgili bilgi vererek, Bakanlık merkez teşkilatı tarafından düzenlenen 60'a yakın etkinlik projesi olduğunu ve il müdürlükleri ile valiliklerin koordinasyonunda daha fazla etkinlik düzenleneceğini duyurdu. Yeni tatil sistemi ve etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci ve eğitim çalışanlarının gereksinimlerini daha iyi karşılamak amacıyla şekillendirilmeye devam edecek.