Kamudanhaber- Özel Haber

Oktay Yılmaz

Öğretmen ve Öğrencilerin Eğitim Gezilerinde Yeni Düzenleme! Öğretmen ve Öğrencilerin Eğitim Gezilerinde Yeni Düzenleme!

Milli Eğitim Bakanlığı , 2024 yılı harcamaları ve bütçe uygulamalarına dair genel esasları belirleyen bir genelge yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı , 2024 yılı harcamaları ve bütçe uygulamalarına yönelik genel esasları belirleyen bir genelge yayımlayarak, sözleşmeli personel maaşlarına ilişkin önemli bir düzenleme yaptı. Genelgeye göre, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen ödeneklerin sadece sözleşmeli idari personellerin maaş ve sosyal güvenlik ödemelerinde kullanılması kararı alındı.

Bu doğrultuda, okullar ve eğitim kurumlarında görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin maaşlarını karşılamak üzere ayrılan ödeneklerin kullanılmaması gerektiği vurgulandı. Söz konusu öğretmenlerin maaş, ek ders ücreti ve sosyal güvenlik ödemelerinin bağlı oldukları genel müdürlük bütçelerinden karşılanması gerektiği belirtildi.

Yazıda, sözleşmeli personel ödemelerine dair detaylı bilgilerin yer aldığı genelgenin haricinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir ödenek gönderilmeyeceği ve sözleşmeli öğretmenlerin Şubat ayı maaşlarında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için milli eğitim müdürlüklerinden gerekli önlemlerin alınması istendi.

İşte o resmi yazı....