Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sendikalarının İstanbul'da bir okul müdürünün öldürülmesi üzerine başlattığı çağrıların ardından bu sabah okullardan “velilerin randevu almadan okula sokulmaması” yönündeki genelgenin uygulanmasını istediği öğrenildi.

Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var? Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var?

Bakanlık, okullardan gelen veli ziyaretlerinin ve öğretmenlerle yapılan görüşmelerin daha düzenli ve sağlıklı olması için öğretmen onayının önemine vurgu yaptı. Hatırlatılan genelge kapsamında, velilerin okula girmeden önce öğretmenin onayını alması gerektiği belirtildi.

Genelge ne diyor?


Milli Eğitim Bakanlığının hatırlattığı 2023/28 sayılı genelge yeni eğitim öğretim yılı başında yayımlanmıştı. Genelgede, velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli ve sağlıklı olması için okullar tarafından planlamalar yapılması, ziyaretler için eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde zaman çizelgesi oluşturulması düzenleniyor. Genelgede, planlanan görüşme ve toplantılar dışında velilerin okul içinde bulunmalarının pedagojik olarak doğru olmadığı göz önünde bulundurularak gerekli tedbirlerin alınması da isteniyor.