6 Ağustos 2021 tarihli ve 31560 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2021/397 sayılı Atama Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan MEB Bakan Yardımcısı Petek Aşkar , 26 Mayıs 1958 doğumlu olduğundan ötürü yaş haddinden dolayı 25 Mayıs tarihinde zorunlu olarak emekli olması gerekiyordu.

MEB Bakan Yardımcısı Petek AŞKAR emekli olmamak için , MEB Bakan Yardımcılığı görevinden ilişiğini keserek Bakan Yardımcısı olmadan önce Akademisyen olarak görev yaptığı Hacettepe Üniversitesine geri dönerek zorunlu olarak emekli olma durumunda kalmadı çünkü Üniversitede çalışan akademisyenler emekli olmak için 67 yaşına kadar bekleyebiliyorlar.


 
Emekli olmamak için ilişiği kesilen Bakan Yardımcısı Petek AŞKAR Hacettepe Üniversitesinde göreve başladığı an ile birlikte bu sefer Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcılığına görevlendirme ile yeniden atandı. Özetle emekli olmamak için ve bu şekilde bir hülle yöntemiyle asaleten Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Petek AŞKAR görevlendirme yöntemi ile bundan sonra Bakan Yardımcılığı görevini yürütecek .

MEB'de Bakan değişimi olmadığı için Bakan Yardımcılığı görevinden alınan birinin Resmi Gazetede görevden alınma kararnamesi çıkması gerekmiyor mu? Örnek olarak görevden alınan Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgi için resmi gazetede kararname çıkmıştı.


 
Peki, Bakan Yardımcısı Petek AŞKAR için neden Resmi Gazeted,e görevden alındığına dair bir karar çıkmadığı ve nasıl görevlendirildiği konusunda yetkililerin açıklama yapması halinde siz değerli okurlarımıza gelen açıklamayı aktaracağız.