Vaka sayılarının artmasıyla hem veliler hem öğrenciler okulların yüz yüze devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. Bazı okullarda sınıflar karantinaya alınarak eğitime ara verildi. Bu durum Türkiye genelinde bir uzaktan eğitime sebep olmadı. Peki okullar yüz yüze eğitime devam edecek mi? Okulların kapanma ihtimali var mı? 2021-2022 eğitim döneminde okullar kapanacak mı? Bu konuyla ilgili açıklamalar haberimizde!

Vaka sayılarının artmasıyla hem veliler hem öğrenciler okulların yüz yüze devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. Bazı okullarda sınıflar karantinaya alınarak eğitime ara verildi. Bu durum Türkiye genelinde bir uzaktan eğitime sebep olmadı.

Bakan Özer Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışına katıldı. Konuyla ilgi açıklama yapan Mahmut Özer, "6 Eylül'de eğitim ve öğretime başladık. Sıklıkla ifade ettiğim gibi eğitim, bir ülkenin inşasında ve beşeri sermayesinin yetişmesinde önemli unsurdur. Dolayısıyla açılması gereken ilk ve kapatılması gereken de en son yerlerdir. Okulların açık olması sadece bir eğitim değil, aynı zamanda bir 'milli güvenlik' meselesidir. Geçen bu 1,5 yıllık arada okulların kapanmasından en fazla etkilenenler, dezavantajlı kesimlerdir. Dolayısıyla eğitimde fırsat eşitliğini merkeze koyacaksak mutlaka tüm önlemleri alarak eğitime yüz yüze devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Bakan Özer sık sık öğretmenlerin aşılanma oranlarına dikkat çekmektedir. Yüz yüze eğitimin devam etmesinin en büyük etkenlerinden biri olarak öğretmen aşılanma oranlarını görmektedir. Aynı zamanda Bakan Özer, yüz yüze eğitimin devamı için aşılanma konusuna vurgu yapmaktadır.

Ayşe Kara

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi