28 Haziran 2020  tarihinde yapılacak olan YKS sınavı öncesi MEB YKS online deneme sınavları yapacak. 2020 MEB YKS online deneme sınavları kayıtları nasıl yapılacak? MEB tarafından yapılacak YKS online deneme sınavları öncesi öğrenciler tarafından YKS online deneme sınavı için kayıt yapılması gerekmektedir.Kamudanhaber sitemizde yks deneme sınavları konusundaki tüm ayrıntılar şu şekilde olacak.

Öncelikle MEB tarafıNdan 4 adet YKS online deneme sınavı yapılacak.1.YKS sınavı 30 Mayıs , 2. YKS Sınavı 6 Haziran, 3 YKS Sınavı ise 13 Haziran'da Son YKS online deneme sınavı ise 20 Haziran tarihinde olacak.

YKS online deneme sınavları 2 oturum şekliden yapılacak. İlk oturumlarda YKS müfredatından bulunan tüm dersleri kapsayacak.

1.Oturum saat 19:00'da başlayacak ve 1 saat 10 dakika sürecek . 

YKS online deneme sınavında soru dağılımı şu şekilde olacak;

Türk Dili Edebiyatı 15, Matematik 15, Fizik ,kimya, biyioloji,coğrafya,tarih  ve felsefe derslerinden 5 er soru olmak üzere toplamda 60 soru olacak.

2.oturum saat 21:00'da başlayıp 30 dakika sürecek ve 20 soru sorulacak.

YKS ONLİNE DENEME SINAVLARI İÇİN KAYIT NASIL YAPILACAK? 

YKS online sınava katılmak isteyen öğrenciler her 2 oturum için de kayıt yaptırmak zorunda olacak.

Öğrencilerin her mini denemeden önce ön kayıt yaptırmaları gerekecek. Ön kayıt sınav saatinden 15 dakika öncesine kadar devam edecek. Kayıt yaptıran öğrenciler, sınava başlama saatinden 15 dakika önce sisteme giriş yaparak bekleme odasında bekleyebilecek. Öğrenciler sınav başladıktan sonra başvurmuş olsalar da sınava alınmayacak.

1) YKS online giriş kayıt sayfasına giridliğinde ilk yapılacak olan deneme sınavları için aşağıdaki  linkler olacak

Öğrenciler, "http://ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx" adresinden kayıt olabilecek.

2) İlgili kayıt için tıklandığında ise aşağıdaki gibi bir sayfa açıkalacak ve gerekli bilgiler girişi yapıltıktan sonra GÖNDER tuşuna basarak kayıt yapıacaktır.

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Öğrenciler mini deneme sınav sonuçlarını sınav süresi bittikten sonra sistem üzerinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecek. Mini deneme sınav sorularının PDF'leri, çözümleriyle birlikte, "ogmmateryal.eba.gov.tr" ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün "https://ogm.meb.gov.tr/" adresinden pazar günü saat 13.00'ten itibaren yayımlanacak.

Mini deneme sınavında sorulan sorular, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde görevli öğretmenler tarafından MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının yayımladığı sınav konularına uygun olarak hazırlandı. Sınav sonunda her öğrenciye karne de verilecek. Karnede Türkiye, il ve ilçe sıralaması da yer alacak.