Kamudanhaber - Özel Haber

Cengizhan TÜRKYILMAZ

Milli Eğitim Bakanlığında, Eğitimbirsen okul müdürlüğü kadroları da dahil olmak üzere taşra teşkilatı atamalarına ağırlığını koyuyor .

Bu durumun Türkeğitimsen genel başkanı Talip GEYLAN’ı rahatsız ettiği; Geylan’ın sosyal medya üzerinden üstü kapalı olarak Eğitimbirsen’i çete ve paralel yapı olarak eleştirmesi gözlerden kaçmıyor .

Türkeğitimsen Genel Başkanı , Eğitimbirsen’e boşa eleştiriyor .

Eğitimbirsen kendi üyelerinin hakkını korumak , bir yerde boş yönetici kadrosu varsa ve bu atama da Bakanlık tarafından yapılıyorsa , o kadrolara kendi üyelerinin atanmasını istemek en doğal haklarıdır.

Eğitimbirsen doğru olanı yapıyor .

Yıllar önce Eğitimbirsen eski genel başkanı Ahmet Gündoğdu ne demişti ?

Sendika, menfaat örgütüdür . Dünya ya da ahiret Menfaati olmayan bizim sendikaya üye olmasın demişti .

Türkeğitimsen Genel Başkanı Talip GEYLAN , bu atamalara ve görevlendirmelere onay veren , Türkeğitimsen üyelerini görevden alan taşra teşkilatı yöneticilerine ve Bakanlık bürokrasisine sesini yükseltmesi gerekirken , işin kolayına kaçarak Eğitimbirsen’e yükleniyor .

Talip Geylan , sendikacılık yapacak ve üyesinin hakkını koruyacaksa muhatabı Eğitimbirsen değil , Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileridir.

TÜRKEĞİTİMSEN ÜYELERİNİ OKUL MÜDÜRÜ BİLE YAPMIYORLAR

Geçtiğimiz hafta yine Türkeğitimsen Genel Başkanı Talip Geylan , sosyal medya hesabından Ankara’da proje okuluna yapılan bir atamayı eleştirmiş ve Eğitimbirsen’i hedef göstermişti .

Ankara ilinde Türkeğitimsen üyesi , ülkücü , MHP milletvekili aday adayı bir öğretmenin okul müdürlüğüne görevlendirmesini Eğitimbirsen iptal ettirdi . Kendi üyesinin atamasını yaptırdı .

Nasıl mı ? Konuyu detaylı bir şekilde anlatalım...

Ankara ili Etimesgut ilçesinde Özkent Akbilek Fen Lisesine , Ankara Valiliği tarafından Mustafa Oğuz Özgür isimli Türkeğitimsen üyesi , MHP milletvekili aday adaylığına başvuru yapmış başarılı bir eğitimci okul müdürü olarak görevlendirilir .

Eğitimbirsen 4 nolu şube başkanı Tekin Korku , kendi bölgesinde boş normu olan bu okula Türkeğitimsen üyesinin atanamayacağını ve kendi üyesinin atanması gerektiğini söyler ve ortalığı ayağa kaldırır .

Tekin Korku , Eğitimbirsen genel merkezinin de desteği ile Türkeğitimsen üyesinin yerine kendi üyesi Mehmet Mustafa Genç’in atamasını yaptırır .

Daha sonra, benim bölgeme benden habersiz bir okul müdürü atanırsa o koltukta onu iki gün oturtmam der ve Türkeğitimsen üyesini koltuktan kaldırır .

“ Ben adamı iki gün yerinde oturtmam” diye de etrafına da havasını basar .

Eğitimbirsen şube başkanı Tekin Korku doğru olanı yapmıştır .

Daha önce de yine Etimesgut ilçe müdürünün görevden alınması gündeme geldiğinde ortalığı ayağa kaldırmış ve referans olduğu ilçe müdürünü korumuştur .

Sendikacılığın doğası bu refleksi  gerektirir .
 
Şimdi bu durumda Türkeğitimsen Genel Başkanı Talip GEYLAN kime kızmalıdır?

Üyesinin hakkını koruyan ve kendi üyesini okul müdürü yapan Eğitimbirsen başkanı Tekin Korku’ya mı ; Yoksa Türkeğitimsen üyesi kişiyi okul müdürü olarak görevlendirip o koltukta iki gün tutamayan Milli Eğitim Yöneticilerine mi ?

Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratları üç yılda bir yapılan İlksan seçimleri dışında , sendikayı ciddiye almıyor .

İlksan seçimleri yaklaştığı zaman 13-15 bin TL aylık İlksan’dan maaş alma hatırına Türkeğitimsen’e ve ülkücülere gülücük dağıtıyorlar ve havuç gösteriyorlar.

Bakan Ziya Selçuk ve ekibine operasyon çekildiği dönemde , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter üzerinden Ziya Selçuk’a ve çalışma arkadaşlarına sahip çıktı.

MHP’nin , başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere 15 Temmuz’dan bugüne kadar destek verdiği Ak Parti ve Cumhur İttifakının üzerinden neredeyse 4 yıl geçti .

Bu süreçte Türkeğitimsen üyesi 10 tane il müdürü , 40-50 tane ilçe müdürü ataması yaptırabildiniz mi ?

Hayır ...

Neden yaptıramadınız , hiç düşündünüz mü ?

Yukarıda ki yazıyı tekrar okursanız cevabı içerisinde gizlidir .

Türkeğitimsen üyesi okul müdürünü koltukta iki gün oturtan ve atamasını iptal ettiren Eğitimbirsen’in şube başkanı kadar Milli Eğitim Bakanlığında ağırlığınız yoksa , şapkayı önünüze koyup düşünme vakti gelmiş demektir .

Resimdekilerden hangisi okul müdürü , hangisi sendika şube başkanıdır ?

Türkeğitimsen üyesi okul müdürü yerine ataması yapılan Eğitimbirsen üyesinin atama kararnamesi ;

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.