Kamudanhaber - Özel Haber
Cengizhan TÜRKYILMAZ

Yılmaz ERDOĞAN’ın 2001 yılında çektiği Vizontele filmi ; 1974 yılının başında Van'ın Gevaş ilçesine televizyon gelmesini anlatır. 
Televizyon’un çekmesi için köy halkı TV antenini ( verici ) köyün en yüksek tepesine çıkarır . En yüksek tepeye kurulacak antenle televizyondan görüntü almayı bekleyen köy halkı o dönemde iletişimi dağ başına yaktığı dumanla sağlamaya çalışır .
Vizontele filminin baş kahramanı Yılmaz ERDOĞAN Ç’ın canlandırdığı karakter şehrin delisi olarak bilinen Emin’dir. 

Emin aslında deli olmayan, teknolojik aletlere ilgisi olan ve bütün radyoları tamir eden ilginç bir yaşantıya sahip olan bir karakterdir.

Vizontele filminin üzerinden yaklaşık 20 yıl geçmesine rağmen , Vizontele filmini aratmayan sahneler bugünde yaşanıyor .

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin  internete ulaşabilmek ve EBA’ya girebilmek için dağ tepe gezdiği günlerden geçiyoruz .

Aşağıda ki video , Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Bağdaş’a bağlı Ericik mezrasından yetkililere seslenen öğrenci velisi ; öğrencilerin Eba’ya girmesi için hergün 2500 rakımlı tepeye tırmanmak zorunda olduğunu anlatıyor ve yardım istiyor .

İşte o video 


Hakkari’nin , Yüksekova ilçesine bağlı Ericik köyü gibi bu ülkede internet erişimi olmayan binlerce köy ve mezra bulunuyor .

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , dönem başında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmış ve Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan 7000 okuldaki tüm çocuklara 5 farklı alanda 17 çalışma kitabı gönderdiklerini açıklamıştı .

İşte o twit 

Bakan Ziya SELÇUK’un çalışma kitabı gönderdiği okullar kapalı , öğrenciler internete erişmek ve Eba’ya ulaşmak için dağ bayır geziyor.

2019 -2020 Eğitim - Öğretim yılında Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak 6.457 Birleştirilmiş sınıflı okul gözükmektedir . Bu okullarda 6.154 öğretmen görev yapmaktadır . Bu okullarda ki toplam öğrenci sayısı ise 126.933’tür.

Milli Eğitim Bakanlığı, Birleştirilmiş sınıflarda öğrencilere eğitim veren köy okullarını neden açmıyor ?

Bu sorunun cevabını arıyoruz ...

Bakanlık yetkililerinin köy okullarını acilen eğitim öğretime açması gerekir .

Eğer açmıyorsa neden açmadığını açıklaması gerekir .

Cengizhan TÜRKYILMAZ

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.