Kamudanhaber - Özel Haber
Cengizhan Türkyılmaz 

Bugün Milli Eğitim Bakanlığına bağlı genel müdürlüklerin sayfasını gezerken Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü sayfasında karışma bir protokol imzalama haberi çıktı.

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde yer alan açıklamada :

“Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında FATİH Projesi 1. ve 2. faz kapsamında daha önce alımı yapılmış ve garanti sürelerini doldurmuş olan Vestel marka etkileşimli tahtaların okullar tarafından bildirilen arızalarının bünyesinde döner sermaye işletmeleri bulunan ve Destek Noktası olarak belirlenen Mesleki Ve Teknik Anadolu Liseleri tarafından bakım ve onarımlarının sağlanmasını içeren protokol imzalandı. Böylelikle mesleki ve teknik Anadolu liselerinin döner sermaye kapasitesinin geliştirilmesi, öğrencilerin üretirken ve tamir ederken iş başında öğrenmelerinin sağlanması ile var olan "fabrika okullar" vizyonunun daha da güçlendirilmesi hedeflendi.

Protokol kapsamında Etkileşimli Tahtaların tamiratlarının yanı sıra Destek Noktası olan okulların atölye ve laboratuvarlarının donatılması, öğretmenlerine ihtiyaç duydukları hizmet içi eğitimlerin verilmesi, öğrencilerine beceri eğitimi/stajlarının yaptırılması yer almakta.” şeklinde yapılan haber formatlı bir duyuruydu ...

Milli Eğitim Bakanlığı hakkında yaklaşık 15 yıldır haber yazan birisi olarak ilk kez aynı Bakanlık içerisinde görev yapan genel müdürlerin protokol yaptığına şahit olduğum için bu konuyu haber formatında yazma gereği duydum ...

GENEL MÜDÜRLERİN PİAR PROTOKOLÜ

Milli Eğitim Bakanlığında , Piar yapma konusunda uzman olan Bakan yardımcısı Mahmut Özer’in protokol resminde olmaması dikkatimi çekti !

Aralarında protokol yapan iki genel müdürlüğün Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olduğunu ve bu kurumların arasında iç yazışma ile çözebileceği bir konuyu Protokole bağlayarak çözmeye çalışmaları KOMEDİDİR !!!

İki genel müdürlüğün sanki farklı bir kurumla işbirliği yapar gibi protokol imzalaması belki de Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde ilktir!!!

Millî Eğitim Bakanlığında işleyiş mi değişti? 

Yoksa bu genel müdürlüklerden birisi başka Bakanlığa ya da Bakana mı bağlandı?

Bu sorular cevap bekleyedursun; kurum içi iç yazışma ile halledilebilecek bir konunun, proje üretmiş gibi görünme ve bir iki kişinin kişisel PİAR’ı adına protokole dökülmesi ; Protokole imza atan genel müdürleri gülünç duruma düşürmüştür ...

Bu Protokolün piarı sadece genel müdürler düzeyinde kalmamalıdır !

Mesleki Eğitim Devrimlerine bir yenisini daha ekledik diye ilgili Bakan Yardımcısının Atatürk fotoğrafı önünde çekilmiş piar fotosu ile ivedi olarak Anadolu Ajansına haber olarak geçilmelidir !

AA yayınlanan haber hemen MEB ana sayfasına alınmalıdır !

Önce Milli Eğitim Bakanlığının resmî Twitter hesabından daha sonra Bakanlık bürokratları seri olarak bu haberi Twit atmalıdır . 

Hatta tüm taşra teşkilatına Whatsapp üzerinden talimat verilip Twitter’da gündem çalışması bile yapılabilir !

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığında iki genel müdürlük arasında iç yazışma ile çözülebilecek bir konu genel müdürlerin Piarını yapmak istedikleri şova dönüşmüştür ! 

Mesleki Eğitim de bir kez daha PİAR DEVRİMİ yapılmıştır ...

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.