Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiğinde ; Alo öğretmen şikayet hattına dönüşen “MEBİM 147” hattı kaldırılmış ve yerine Milli Eğitim Bakanlığı iletişim merkezi “444 0 632” telefon hattı kurulmuştu.

Bakan Ziya Selçuk’un bu uygulamasına en çok öğretmenler sevinmiş ve teşekkür etmişti.

Atama bekleyen öğretmenler hafta içerisinde 444 0 632 numaralı MEBİM’i arayarak ek atama olup olmayacağı konusunda bilgi almak istediler.

MEB iletişim merkezinde görev yapan personellere ek atama olacak mı diye soru soran öğretmenlerimize cevaben; “ Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ek atama etkinliğine katılarak twit atacağını ve ek atama konusunda açıklama yapacağını” söylediler.

MEBİM hattında görev yapan personeller atama bekleyen öğretmenlerimizin sorularına ek 20 bin atamanın yapılacağını bile söylemişler.

MEBİM hattını arayan öğretmenlerimize ulaşarak konu hakkında bilgi aldık.

Bu hattı arayan öğretmenlerimiz ellerinde ses kaydınında olduğunu ve MEBİM hattında görevli personellerin ; ek atama konusunda Bakan’ın açıklama yapacağını ve önlerindeki genelgeye göre ek 20 bin atama yapılmasının öngörüldüğünü söyleyerek sayı verdiler.

Bakan Ziya Selçuk’a bağlı kurum olan MEBİM, atama bekleyen öğretmenlere tarih ve saat vererek Bakan’ın ek atama konusunda açıklama yapacağını ( Cuma günü saat 17:00’da) söyleyerek yalan söylemiştir.

Geçtiğimiz hafta Hatay ilinde atama bekleyen öğretmenlerle görüşen Cumhurbaşkanı ; 20 bin atama yapılacağını, öğretmen ihtiyacı olmadığını ve ek atamanın yapılmayacağını açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı , atama bekleyen öğretmenlere ek atamanın olup olmayacağını açıklamalıdır.

Bu açıklamayı yapacak kişi de Bakan Ziya Selçuk’tur.

Öğretmenlerimiz aylardır ek atama hakkında konuşan duyumculardan, mor odalarda saatlerce insanların umutlarıyla oynayan kişilerden, her hafta atama sayısı veren gazeteci ve duyumcuların oyuncağı haline gelmiştir.

Öğretmenlerimizin duygularıyla , gelecek kaygısı içerisinde her güne yeni bir umutla uyandıkları hayalleriyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur .

Öğretmenler bizim için değerli, hayalleri var diyorsak ; bu değeri onlara sözlerle değil davranış ve uygulamalarla hissettirmeniz gerekiyor.

Sonuç olarak; Milli Eğitim Bakanlığının resmî birimi MEBİM atama bekleyen öğretmenlerimize yalan söylemiştir. 

Öğretmenlerimiz , Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birime de inanmayacaksa kime inanacak !

Bakan Ziya Selçuk’un ek atama konusunda çıkıp resmî açıklama yapması gerekiyor.

Bakan’ın ; Öğretmenleri aylardır oyalayan, kandıran, hayalleriyle oynayan duyumcular ve gazetecilerin elinde öğretmenlerin oyuncak olmasına izin vermemesi gerekiyor .

Son söz !

Yıllardır öğretmen atamalarını haber yapan ve takip eden haber sitesi olarak ; öğretmenlerimizin atama konusunda hiç bu kadar yıprandığına, atama takviminin uzatılarak mağdur edildiğine ve 20 bin sayısı ile mağdur edildiğine şahit olmadık.

Atama bekleyen öğretmenlerimiz yaptıkları mücadele ile ek atamayı sonuna kadar hak ettiler …

Not: Öğretmenlerimizin , MEBİM’le yaptığı görüşmelerin ses kayıtları elimizde olmasına rağmen, öğretmenlerimiz yayınlanmasını istemediği için haber içerisine eklemedik.