Kamudanhaber- Özel haber

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer , eski Bakan Ziya Selçuk’un 76. maddeden son hafta yapmış olduğu şube müdürü atamalarının tamamını iptal etti . Ziya Selçuk’un son hafta atamasını yaptığı daire başkanlarını da görevden aldı.

Mahmut Özer, 76. maddeden atamalara karşı olduğu ve adaleti sağlama adına bu iptalleri yapmadı.

Ziya Selçuk dönemiyle devri sabık yaptığı için bu atamaları iptal etti.

Çünkü geçtiğimiz hafta sadece İstanbul iline çok sayıda 76. maddeden şube müdürü ataması gerçekleştirdi .

Ziya Selçuk’un gitmeden önce 76. madde ile yaptığı şube müdürü ve daire başkanı atamalarını daha önce haber yapmış ve eleştirmiştik .

İşte o haber

Milli Eğitim eski Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiğinde 76. maddeden atama yapmayacağım dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a görev süresinin son haftasında özel kalem müdürü ve danışmanları kendi arkadaşlarını 76. maddeden daire başkanı ve şube müdürü yaptırmışlar .

Milli Eğitim Bakanlığında vekaletname çalışan onlarca şube müdürü olmasına rağmen sadece 15 kişiye kadro verilmiş.

Hüseyin Çelik döneminden hatırladığımız 76. madde atamalarını uzun yıllar sonra Ziya Selçuk’ta gider ayak kullanan ikinci Bakan oldu.

Ziya Selçuk keşke sadece özel kalem müdürü ve danışmanlarının arkadaşlarına değilde Milli Eğitim Bakanlığında uzun yıllardır vekaleten şube müdürlüğü yapan torpili olmayan herkese kadro verseydi !

Bu şekilde kimsesizlerin kimsesi olabilir ve adaleti sağlardı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk görevi devredeceği gece iki kişiyi 76. maddeden daire başkanı yapmış.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü şube müdürü Mustafa Arslan ve Ayhan Korkmaz’ı 76. maddeden Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğüne daire başkanı olarak atamış.

Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Erdal Karakapıcı Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne, ikiz kardeşi Teftiş Kurulu Başkanlığı Şube Müdürü Ergün Karakapıcı ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na son hafta 76. maddeden Daire Başkanı olarak atanmışlardır. 

Ziya Selçuk’un özel kalem müdürü Uğur Kılıç’ın arkadaşı ve yardımcısı Emrah İnan’ı 76. maddeden daire başkanı yaptırdı. Bu 76. madde atamasında muvafakat bile alınmadan hatalı yapıldığı iddia ediliyor.

Bakanın danışmanı Okan Çoban tarafından Veli Keskin ve Hakan Göçer’in İnşaat Emlak dairesine 76. maddeden daire başkanı olarak atamasının yaptırıldığı .

Milli Eğitim Bakanlığında son hafta 76. maddeden 7 şube müdürünün ataması yapıldı.Daha öncede 8 şube müdürü ataması 76. maddeden yapılmıştı.

Bakan danışmanlarının arkadaşları 76. maddeden şube müdürü yapıldı.

Bakan danışmanı İpek Coşkun tarafından Yakup Bahadır Akkaya, Nuri Cantürk, Onur Aslan,Hüseyin Daldal, Mehmet Akif Kozacıoğlu
Bülent Koçak ve Serap Yılmaz ; 76. maddeden şube müdürü yaptırdığı.

Sonuç olarak ; Bakanımızın çok değerli özel kalem müdürü ve çok değerli danışmanları keşke 76. maddeden Bakan’a son dakika atama yaptırmasaydınız.

Ya da vekaleten çalışan tüm şube müdürlerine kadro verdirip adaleti sağlasaydınız.

Bakın size de kalmadı o koltuklar !

Yaptırmış olduğunuz ADALETSİZ ! 76. madde atamalarıyla tarihe geçirdiniz Ziya Selçuk’u…

Cengizhan TÜRKYILMAZ/ Yönetim Bilimi Doktoru

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi