Konu soru dağılım tabloları nasıl hazırlanacak?

Yeni yönetmeliğe göre, ortak yazılı sınavlar; ülke genelinden, il ve ilçe düzeyine, hatta okul seviyesine kadar detaylandırılmış bir yapıda olacak. Sınavların hazırlık sürecinde sınıf veya alan zümreleri ve ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri aktif rol alacak. Bu kurumlar, konu soru dağılım tablolarını oluşturarak sınavın uygulanabilirliğini sağlayacaklar.

Bakan Koca açıkladı: Doktora saldıran hasta tutuklandı Bakan Koca açıkladı: Doktora saldıran hasta tutuklandı

Örnek konu soru dağılım tabloları MEB tarafından yayımlandı

MEB, bu süreci kolaylaştırmak ve bir standardizasyon sağlamak adına örnek "konu soru dağılım tabloları" yayımladı. Yayımlanan bu örnekler, il ve ilçe düzeyinde, farklı branşlar ve sınıf seviyeleri için temel bir kılavuz niteliği taşıyor. Özellikle temel eğitim ve ortaöğretimdeki okullar için bu tablolar oldukça faydalı olacak.

Sınıf ve alan zümreleri kendi dokümanlarını hazırlayacak

Yayımlanan bu örnek tablolar, sınıf, alan zümreleri ve ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından referans alınarak kendi dokümanlarının oluşturulmasına yardımcı olacak. Yani, bu örnekler sayesinde sınavlar daha standart ve ölçülebilir bir hal alacak.

Detaylar ve örnekler MEB'in resmi sitesinde

Bu kapsamda hazırlanan tüm açıklamalar, örnek senaryolar ve soru örnekleri için MEB'in resmi sitesi https://odsgm.meb.gov.tr/ ziyaret edilebilir. Site üzerinden tüm detaylara ve dokümanlara ulaşmak mümkün.