Milli Eğitim Bakanlığı , Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 19 Ekim 2023 tarihinde gönderilen bir yazı ile Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında görev yapan okul yöneticilerine ve öğretmenlere ek hizmet puanı verilmesi için talimat verdi.

İYEP kapsamında ders okutan veya yönetim görevini yürüten eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenler, her ay için 0,5 puan ek hizmet puanı alabilecektir. Ancak, bu ek puanın alınabilmesi için İYEP Öğretmen Görevlendirme Ekranı'ndaki başlangıç ve bitiş tarihlerinin doğru şekilde girilmesi gerekmektedir. Bitiş tarihi girilmediği durumda sistem otomatik olarak başlangıç tarihinden bir gün sonrasını bitiş tarihi olarak kabul edecektir. Bu nedenle, başlangıç ve bitiş tarihlerinin doğru girilmesi, ek hizmet puanı alınabilmesi için son derece önemlidir.

MEB, okul yöneticilerine, İYEP Öğretmen Görevlendirme Ekranı'ndaki başlangıç ve bitiş tarihlerini kontrol ederek gerekli düzeltmeleri yapmaları için ivedilikle harekete geçmeleri konusunda talimat vermektedir. Bu düzeltmelerin yapılmasıyla mağduriyetlerin önlenmesi ve okul yöneticileri ile öğretmenlerin ek hizmet puanı almaları sağlanacak.

TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

İŞTE O RESMİ YAZI...

111111111111-6