Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Artık şartlar değişti. Yönetici adaylarının, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafınca gerçekleşecek yazılı sınavdan geçmeleri gerekiyor.

Müdür yardımcısı kontenjanında kadın önceliği ve alan önceliği tek te incelmeye alınacak.

Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

Aynı eğitim binasında her iki önceliği de olan aday için, puan durumuna göre değerlendirmeye alınacak. Özel eğitim öğretmenlerine de artık özel eğitim uygun görülen eğitim kurumlarına yönetici olarak görev verilebilecek.

BRANŞINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Diğer bir yandan müdür olarak atamalarda, branşlar da önem arz edecek. Bu kapsamda, imam hatip ortaokullarına müdür olacaklarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni; anaokullarında müdür olara görev sağlanacaklara da okul öncesi öğretmeni; ilkokullarda müdür olarak atanacaklarda ise sınıf öğretmeni olma şartı isteniyor.

Öncesinde yöneticilik görevini sağlamış ve öğretmenlik görevine yeniden yapanlar, görevlendirmelerin ardından gelecek duyuru üzerine tekrardan görevlendirilmek için başvuruda sağlayabilecekler. Bu duruma dahil olabilmek için daha önce bir yıl süreyle yöneticilik yapmış olmak gerekli görülüyor. Diğer bir taraftan, yöneticiler direkt olarak Bakanlık merkez binalarına bağlı eğitim kurumlarına Bakan tarafından dört yıllığına ataması yapılacak.