Uçak bileti tavan fiyatına zam geldi Uçak bileti tavan fiyatına zam geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, müfredatta büyük bir değişiklik yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çalışmaların son aşamaya geldiğini ve yeni müfredatın 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacağını duyurdu. İlk etapta anasınıfı, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıfları kapsayacak olan bu değişiklikle birlikte dersler sadeleşecek ve beceri eğitimleri öne çıkacak.

Bakan Tekin, müfredat değişikliğini duyururken, "Müfredat, hızla değişen dünya koşulları, güncel gelişmeler göz önünde bulundurularak devamlı güncellenecek canlı ve dinamik bir yapıda olmalı." dedi. Yeni müfredatın ana paradigmasının, Türkiye'nin değerleri ve referanslarına uygun olacağını vurgulayan Bakan Tekin, "İyi insan yetiştirmek" mottosuyla çocuklara uygun, pedagojik gelişmeleri destekleyen bir eğitim sistemi oluşturacaklarını ifade etti.

Bakan Tekin ayrıca, ders yükünün hafifletileceğini, içerikteki bilgi yükleyici ifadelerin azaltılacağını ve daha çok analitik düşünme, yorumlama ve kendini ifade etme üzerine kurgulanmış bir müfredatın paylaşılacağını söyledi.

Bu kapsamlı değişiklikle birlikte 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda uygulanacak olan yeni müfredat, öğrencilere daha etkili bir eğitim sunmayı hedefliyor.