Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından travmatik olaylar sonrasında velilerin zorlayıcı yaşantıların etkilerine yönelik baş etme becerilerini güçlendirmek amacıyla "Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Veli Psikoeğitim Programı" hazırlandı. 

Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Veli Psikoeğitim Programı 3 oturum şeklinde hazırlandı. Program "Stres Tepkilerinin Farkındalığı, Olumlu Başa Çıkma ve Geleceğe Yönelik İyimserlik" temalarından oluşuyor.   

Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi

Velilere travma sonrası sunulan psikososyal destek programıyla travmanın psikolojik ve sosyal etkisi değerlendirilerek velilerin stres belirtilerinin azaltılması ve psikolojik dayanıklılıklarının artırılması, desteğin sürekliliğini sağlayarak uzun vadeli ruh sağlığı sorunlarının oluşmasının önlenmesi "Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Veli Psikoeğitim Programı" ile MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hedefleri arasında.

Söz konusu Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Veli Psikoeğitim Programı 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öncelikle deprem bölgesindeki velilere yapılacak çalışmalarda yararlanılmak üzere rehber öğretmen/psikolojik danışmanların kullanımına sunulduğu Genel Müdürlük tarafından duyuruldu.  

"Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Veli Psikoeğitim Programı"na erişim sağlamak için buraya tıklayınız.