Bakanlık tarfaından yapılan duyuruya göre, sürekli mesleki gelişim seti, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, British Council ve Sabancı Vakfı işbirliğinde İngiltere ve Türkiye'den uzman eğitmenler tarafından oluşturuldu.

Bakanlığın çevrim içi ağı ÖBA sitesinden Türkiye'deki 81 bin İngilizce öğretmeni için hazırlanan ve çeşitli konu başlıklarında 11 kitapçıkla hazırlanan set, interaktif modülleriyle öğretmenlere etkileşim avantajı sağlayacak.

Söz konusu setteki kitap ve dijital içerikler, öğretmenlerin ders planlama, sınıf yönetimi, etkili kaynak kullanımı, kapsayıcılık ve değerlendirme uygulamaları konularında bilgilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Mesleki gelişim setinin tanıtım aşaması

Setin bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, British Council Eğitim Direktörü Ayşen Güven, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ile Türkiye'nin farklı illerinden İngilizce öğretmenleri yer aldı.

Vural, toplantının başındaki konuşmasında İngilizcenin küresel ölçekteki önemini vurguladı ve setteki kitapçıkların İngilizce öğretmenlerinin kendi mesleki gelişimlerine ve öğrencilerin İngilizce dil becerilerini daha etkili bir şekilde kullanmalarına destek olacağının altını çizdi.

Güven de projeyle daha nitelikli, etkileşimli ve eğlenceli ders planlarının olacağını belirtti.

E-Devlet Üzerinde Paranız Birikmiş Olabilir! İşte Hesabınızın Kontrol Etmenin Yolu E-Devlet Üzerinde Paranız Birikmiş Olabilir! İşte Hesabınızın Kontrol Etmenin Yolu

Safkan da kitap setinin dağılmasına önemli olduğunu da anlattı.