Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 26.09.2022 tarihli 2022 Yılı Bursluluk Hakkı Kazanan Öğrenciler konulu resmi yazıda 2022 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına (İOKBS) girerek burs almaya hak kazanan öğrencilerle ilgili detaylar 81 İl Müdürlüğüne gönderildi.

İŞTE O YAZI

2022 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına (İOKBS) girerek burs almaya hak kazanan öğrencilerle ilgili olarak; Burs ödemeleri, PTT işyerlerinden hak sahiplerine imza karşılığı ve ibraz edilen kimlik fotokopisi alınarak elden teslim edilecek olan TC kimlik numaralarına tanımlı PTT Kartları ile yapılacaktır.

Ödemeler sadece hak sahibine yapılacak olup, hak sahibini temsil eden veli, vasi, kayyım ve vekiline ödeme yapılmayacaktır.

Ödemeler için öğrenci, veli, vasi, kayyım ve vekil tarafından herhangi bir hesap açtırma işlemi yapılmayacaktır.


Öğrenciler kendilerine en yakın PTT Şubelerinden kimliklerini ibraz ederek PTT Kartlarını (Ön Yüklemeli Kart) temin edebileceklerdir.

PTT kartını kaybeden öğrenciler 2 nci kartı ücretsiz olarak, 3 üncü kartı ise BDDK tarafından belirtilen ücret ödenmesi kaydıyla kimlik ibrazı ile herhangi bir PTT işyerinden temin edebilecektir.

Burslar her ayın en geç 25'inde PTT işyerlerine öğrenci adına ulaştırılacaktır. Kart dağıtım sürecinde okul, ilçe ve il müdürlüklerince herhangi bir işlem tesis edilmeyecektir.


Okullar tarafından bursluluktan ayrılan öğrencilerin bilgisi ayrılış günü itibariyle e-Burs modülüne işlenmesi gerekmektedir.

Burs ödemelerinin takibi ile ilgili; PTTBank tarafından hazırlanan “Çağrı Merkezinden Ödeme Sorgulama”, “e- Devletten Ödeme Sorgulama” ve “ PTT A.Ş. İnternet Sitesi Üzerinden Sorgulama” hizmetleri öğrenci ve velilerimiz tarafından kullanıma açık olup açıklamalar ekte gönderilmiştir.

Konu ile ilgili veli ve öğrencilerin bilgilendirilmelerinde gerekli hassasiyetin gösterilerek herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda gereğini önemle arz ve rica ederim.

BURS ve HARÇLIK ÖDEMESİ SORGULAMA KANALLARI

Çağrı Merkezinden Ödeme Sorgulama Sosyal Kartlara yatan ödemeler 444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezi aranarak öğrenilebilmektedir.

Çağrı merkezi arandığında sosyal yardım ödemenizi SMS ile size iletilecek link üzerinden sorgulamak isterseniz 1’i, Whatsapp üzerinden iletişim kurmak için 2’yi tıklayabilirsiniz.


Bu seçeneklerden birini seçmezseniz çağrı merkezi çalışanlarına bağlanarak da ödemeniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

E-Devletten Ödeme Sorgulama Öğrenciler kendilerine burs veya harçlık ödemesinin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilmektedir.

e-Devlet sorgulamaları velileri tarafından yapılabilecektir PTT A.Ş. İnternet Sitesi Üzerinden Sorgulama https://www.ptt.gov.tr adresi üzerinden ana sayfada yer alan canlı destek sekmesinden bilgilerinizi girerek ödemenizi sorgulayabilirsiniz.