Dünkü Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı konulu toplantısından ortak anlayış kararı çıkmıştı. Meral Akşener'in il başkanları ve kurmaylarını acil toplantıya çağırması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. İddialar Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmediği ve iki büyükşehir belediye başkanını aday olarak önerdiği yöndeydi.

Nitekim bugün Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın önünde yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendilerine diretildiğini ve kendilerinin iki büyükşehir belediye başkanının gerekeni yapıp kendi tabirleriyle "ateşten gömlek giyerek" aday olmalarını istedi. Meral Akşener bu çıkışıyla Millet İttifak'ından ve Altılı Masa'dan ayrılığını gösterdi.

Durum üzerine, Meral Akşener'in bu çıkışına karşı çıkanlar; Altılı Masa ile ilgili Meral Akşener'in yorumlarını hatırlatıyorlar.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, üç ay önce ”Altılı masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Ne ben ne de başkası ülkenin geleceğinin konuşulduğu o masadan, hiçbirimiz kalkmayız” demişti.

Aynı şekilde Genel Başkan Meral Akşener 9 Aralık'ta  ”İşbirliği içinde rekabet kavramına ihtiyacımız var. Birbirinin ayağına basan bir yapı değil. Ben sürprizli bir insan değilim o masada. Açık net bir insanım”  Altılı Masa'nın dağıtılmayacağına dair seçmenlerine güven vermişti.