İstanbul'da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarda şüphelilerin kimlikleri belirlenirken, Ataşehir, Sarıyer, Ümraniye ve Samsun'un Atakum ilçesinde daha önceden tespit edilen 9 adrese baskın yapıldı.

Baskınlarda şebeke üyesi oldukları iddia edilen 3'ü kadın 7 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca soruşturma kapsamında zorla fuhuş yaptırıldığı belirlenen yabancı uyruklu 6 kadın da kurtarıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin iş yerlerinde yapılan aramalarda 10 cep telefonu bulundu. Ardından şüpheliler Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Kerem B., Burak D., Fırat A. ve Mesut G. tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında tutuklanan Kerem B.'nin YouTube'da içerik üreten bir sosyal medya fenomeni olduğu ortaya çıktı. Kerem B. sorgusunda, "Ben daha önce YouTube'da içerik üretiyordum. Nehir ile tanıştım ve onun klip çekimlerini yaptım. Ancak fuhuş suçlamasını kabul etmiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi bugün gerçekleşecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüşmesi bugün gerçekleşecek!

Diğer tutuklu şüpheli Burak D. ise, "Biz dört ortak masaj salonu açtık. Nehir, Kerem'e takıntılı olduğu için masaj salonumuzu öğrenmiş ve asılsız ihbarlarla tehditlerde bulunmuş. Ben fuhuşla ilgili değilim." şeklinde ifade verdi. Fırat Acar ve Mesut Güler ise suçlamaları reddetti.