Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Turgutlu İnci Üzmez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi önünde 22 Eylül 2026 Salı günü saat 08.00 sıralarında av tüfeğiyle ateş açıldı. İlk bilgilere göre 1'i ağır 4 öğrenci yaralandı ve saldırgan olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından saldırı öncesine ve kaçış anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Kayıtlarda saldırganın elindeki tüfekle sokakta yürüdüğü, kısa süre sonra ise okulun bulunduğu yönden koşarak uzaklaştığı görüldü.

Saldırganın ilk görüntüleri ortaya çıktı

Görüntülerde saldırganın saldırıdan önce elinde av tüfeği ile yürüdüğü anlar yer aldı. Daha sonraki kayıtlarda ise aynı kişinin okula gittiği istikametten koşarak kaçtığı kameraya yansıdı.

İlk bilgilerde olayın okul önünde meydana geldiği belirtildi. Yaralanan öğrencilerin sayısı 4 olarak verilirken, öğrencilerden 1'inin durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Olayla ilgili öne çıkan ilk bilgiler şöyle:

Bir gün önceki kavga iddiası

Gazeteci Muratcan Altuntoprak tarafından aktarılan bilgilere göre saldırının, 21 Eylül 2026 Pazartesi günü okul önünde yaşanan bir kavgayla bağlantılı olabileceği öne sürüldü. İddiaya göre saldırgan, bir gün önce okul önünde kavga etti.

Aynı iddialarda saldırganın bu okulda öğrenci olduğu ileri sürüldü. 22 Eylül 2026 Salı günü gerçekleşen silahlı saldırının da bir gün önceki kavganın ardından meydana geldiği öne sürüldü.

Saldırganın yakalandığı bilgisi de iddialar arasında yer aldı. Bu bilgi, ilk aktarımlarda iddia olarak paylaşıldı.

Kaçış anı da kameraya yansıdı

Görüntülerdeki sıra, saldırganın önce elindeki tüfekle yürüdüğünü, ardından okul yönüne ilerlediğini ve daha sonra aynı istikametten koşarak uzaklaştığını gösterdi. Böylece saldırı öncesine ve kaçış anına ilişkin görüntüler ortaya çıkmış oldu.

İlk aktarımlarda saldırının ardından kaçan kişinin yakalandığı öne sürüldü. Bunun yanında kişinin aynı okulun öğrencisi olduğu yönünde de iddia yer aldı. Her iki bilgi de ilk haber akışında iddia olarak aktarıldı.

Saldırıda kullanılan silahın av tüfeği olduğu belirtildi. Olayda 4 öğrencinin yaralandığı, bunlardan 1'inin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırıyla ilgili ilk bilgilerde bir gün önce yaşandığı öne sürülen kavga iddiasına yer verildi. Saldırganın aynı okulun öğrencisi olduğu ve yakalandığı yönündeki bilgiler de iddia olarak aktarıldı.