Kamudanhaber - Özel Haber 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek öğretmenleri üzüyor !!!!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek diğer tüm Bakanlıkların kadro isteğine olumlu yanıt verip Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atama kadrosu masaya gelince mali disipline sığınması hem öğretmenleri üzmekte hem de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i zor durumda bırakmaktadır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tüm isteklerini yerine getirip 2024 yılında Sağlık Bakanlığına toplamda 71 bin kadro verilmesi ;

Aile Bakanlığı gibi en düşük personel sayısına sahip bir kuruma bile 2024 yılı için yaklaşık 12 bin kadro tahsis edilmesi ;

İçişleri Bakanlığının tüm kadro isteklerine cevap verilmesi ;

Söz konusu Milli Eğitim Bakanlığı olduğu zaman mali disiplin diyerek 1 milyon 200 bin kişilik eğitim ordusu ve yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 40 milyon veliyi yakından ilgilendiren devasa kurum olan Milli Eğitim Bakanlığına 2024 yılı için 10-15 bin öğretmen atama kadrosunun konuşulması öğretmenlerimizi üzmektedir. Bakanlığı döneminde ilk ataması olacak Yusuf Tekin’i de zor duruma düşürmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığında 2023 yılında yaklaşık 25 bin öğretmen emekli olmuştur. Bu boşalan kadroların yerine atama yapılmamıştır. Keza 2024 yılında da ortalama 20 bin öğretmenimizin emekli olacağı düşünülürse zaten 2 yılda toplam 45 bin öğretmen emekli olmuş oluyor ve boşalan kadrolara tek atama yapılmamıştır. Maliye Bakanımız sadece emekli olacak öğretmen sayısı kadar atama kadrosu tahsis edecek olsa en az 40-45 bin öğretmen atama kadrosu vermesi gerekir. Böyle bir ortamda 10-15 bin atama kadrosunun telafuz edilmesi ülke gerçekleriyle bağdaşmamaktadır.

Sayın Mehmet Şimşek’in mali disiplin ve bütçe konusunda ki hassasiyetini anlıyoruz ve ülkemizde enflasyonun düşmesi ve ekonomik anlamda rahatlama olması için canı gönülden destekliyoruz. 

Ancak !

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacı, derslere ücretli öğretmen adı altında at bakıcılarının ve öğretmenlikle alakası olmayan kişilerin girmesi, yüzbinlerce öğretmenimizin sınava girip aylardır her sabah bir ümitle atama müjdesi beklediği bir ortamda Sayın Şimşek’in öğretmenlere öz evlat muamelesi yapması ve en az 40 bin öğretmen kadrosu vermesi beklenmektedir…

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

Sayın Şimşek’in Bakanlık yaptığı daha önceki dönemlerde sosyal medya üzerinden eğitimle , öğretmenlerle ilgili atmış olduğu twitleri kendisine hatırlatma adına derledik.

Mehmet Şimşek’e  ; 2013 yılında Sokrates’in sözüyle yaptığı paylaşımı hatırlatıyoruz.

Sayın Bakan ; Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız,cehaletin bedelini hatırlayın. 

Sayın Mehmet Şimşek’e atama bekleyen tüm öğretmenlerimiz adına çağrıda bulunuyoruz. Bu ülkenin mali disiplini 40-45 bin öğretmen atamasıyla bozulmaz. Lütfen öğretmenlerimiz konusunda duyarlı olarak en kısa sürede öğretmenlerimize atama müjdesini iletin.

Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in halkla muhatap olduğu dönemlerde eğitim ve öğretmenlerle ilgili atmış olduğu twitleri bu haber vesilesiyle kendisine hatırlatmak istiyoruz.

İşte o twitler