CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanmasına ilişkin yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi. Buna göre, mahkeme tarafından geçici yönetim olarak atanan Gürsel Tekin ve kayyum heyeti görevine devam edecek.

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin “tedbiren” verdiği karar doğrultusunda CHP İstanbul İl Başkanlığı’na Gürsel Tekin başkanlığında bir kayyum heyeti atanmıştı. CHP Genel Merkezi’nin, bu heyetin görevine son verilmesi yönündeki başvurusu ise Bölge Adliye Mahkemesi tarafından reddedildi.

Gürsel Tekin görevine devam edecek

Kararla birlikte Gürsel Tekin’in başkanlığındaki geçici kurulun görev süresi devam edecek.

Ne olmuştu?

Kasım 2023’teki kongrede Özgür Çelik CHP İstanbul İl Başkanı seçilmişti. Ancak kongrenin iptali için açılan dava sonucunda mahkeme, 2 Eylül 2025’te aldığı ara kararla Çelik’i görevden alarak yerine Gürsel Tekin’in başında olduğu kayyum heyetini atamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından 'özelleştirme' açıklaması: Otoyollar satılmayacak
Hazine ve Maliye Bakanlığından 'özelleştirme' açıklaması: Otoyollar satılmayacak
İçeriği Görüntüle

Görevden alınmasına rağmen Özgür Çelik, 24 Eylül’de yapılan olağanüstü kongrede yeniden il başkanlığına seçilmiş ve YSK’dan mazbatasını almıştı. Ancak aynı mahkeme, kongrenin durdurulması yönünde girişimde bulunmuş, YSK bu talebi reddetmişti.