Emekli ve memur Temmuz zammı için 1 aydan az bir zaman kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Temmuz döneminde uygulanacak asgari ücret, emekli zammı ve memur maaş zammı için çalışmalarına 2 ay önceden başladı. Yeni Kabine belli oldu ve Meclis çalışmalarına başladı. Hükümetin ilk yapacağı düzenlemeler arasında asgari ücret, emekli ve memur zammı bulunuyor. Burada maaşlara ek zam verilerek milli gelir üzerindeki artışlar tabana yayılacak.

TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklaması emekli ve memur 5 aylık zam oranı belli olacak. TÜİK 5 Haziran Pazartesi saat 10:00'da enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bu rakam özellikle Haziran ayında toplantıları gerçekleşecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önünde önemli bir belirteç olacak.

Geçtiğimiz ay TÜİK'in Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile 4 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 4 aylık enflasyon oranı yüzde 15,22, 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 15,22, Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı yüzde 8 ve Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı yüzde 6 oldu. 4 aylık memur enflasyon farkı ise yüzde 7,08 olarak belirlendi. Buna göre, 4 aylık memur ve memur emeklisi zammı yüzde 13,08 olarak hesaplandı.

Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi ve ekonomistlerin beklentileri beraber değerlendirildiğinde 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 20-23 bandında olması bekleniyor. Temmuz döneminde bu zamların dışında emekli ve memur maaşlarına refah payı (ek zam) eklenecek.

Memur ve emeklinin Temmuz zammı ne kadar olacak? Memur ve emeklinin Temmuz zammı ne kadar olacak?

Yeni Kabine'nin ve Meclis'in önündeki ilk düzenlemeler asgari ücret, emekli ve memur zammı olacak. Bakanlıklarda devir teslim töreninin ardından yapılacak düzenlemeler için çalışmalar hız kazanacak. Çalışma Bakanlığı düzenlemelerin teknik taslak çalışmalarını yaparken, Hazine bütçesini hazırlıyor.