İstanbul'da bir lisede yaşanan skandal olaylar gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre, bir Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni öğrencilerine sınav yapmadan 100 puan verirken, bazı öğrencilerle de oldukça rahatsız edici ilişkiler içerisinde bulundu.

İstanbul Fatih'teki bir lisede görev yapan Mahmut C. adlı öğretmenin, Türk Dili ve Edebiyatı dersinden bazı öğrencilere sınav yapmadan 100 puan verdiği ortaya çıktı. Bu durum, geçtiğimiz yıl Ocak ayında müfettişlerin incelemesiyle gün yüzüne çıktı. Ancak skandal bununla sınırlı kalmadı.

Öğretmen Mahmut C.'nin öğrencileriyle dışarıya çıkarak sigara ve alkol tükettiği, hatta bir kız öğrenciyle gönül ilişkisi yaşadığı iddia edildi. Bu iddiaların ardından İstanbul Fatih İlçe Kaymakamlığı, okuldan konu hakkında ön inceleme raporu istedi.

Yapılan incelemede, öğrencilerin Türk Dili ve Edebiyatı dersinden yüksek notlar aldığı halde yazılı kâğıdı olmadığı tespit edildi. Ayrıca öğretmenin, bir kız öğrenciyle sarılıp fotoğraf çektirdiği ve ona konum atarak evine çağırdığı belirlendi.

Müfettişlerin raporunda öğretmenin öğrencilerle argo konuşup cinsel içerikli konulara girdiği, sınavlarda kopya çekilmesine rağmen müdahale etmediği ve tüm öğrencilere kopya olmadan 100 verdiği de ortaya çıktı.

Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu? Bakan Şimşek'ten İddialara Yanıt Geldi! Ülkemiz Dış Finansman Sağlıyor Mu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mahmut C. hakkında 'Görevi Kötüye Kullanma' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Ayrıca öğretmen hakkında 'Cinsel Taciz, Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı' suçlarından da soruşturma devam ediyor.