Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından düzenlenen 2023 yurt başvurularının sonuçları, bekleyen binlerce öğrenci için merakla bekleniyordu. Geçtiğimiz hafta başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yedek yerleştirmelerin de yapılacağını duyurmuştu. İşte, 2023 KYK yurt yedek yerleştirme sonuçları hakkında bilinmesi gerekenler...

Yedek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bakan Bak, yedek yerleştirmelerin hızla devam edeceğini belirterek, haftada iki kez yedek yerleştirme sonuçlarının açıklanacağını duyurdu. Pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere her hafta bu sonuçlar e-devlet üzerinden öğrenilebilecek.

Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar

Bakan Bak açıklamasında şunları söyledi: "Pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün yedek yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız. Öğrencilerimiz bu sonuçları da yine e-devlet üzerinden takip edebilirler. Çok kısa süre içerisinde de kalan öğrencilerimizin tamamını yerleştirmiş olacağız."

Yedek Yerleştirme Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

KYK yedek yerleştirme sonuçları, e-devlet üzerinden öğrenilecektir. Sonuçları öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

E-Devlet'e Giriş Yapın: Eğer e-Devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesine giderek veya e-Devlet kapısının resmi web sitesi üzerinden şifre alabilirsiniz.

Giriş Yaptıktan Sonra Arama Yapın: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kutusuna "GSB yurt başvuru sonucu sorgulama" veya benzer bir ifadeyi yazın.

Sonuçları Görüntüleyin: TC kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak ilgili sayfada yedek yerleştirme sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.