Geçtiğimiz hafta Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, yüzde 4,55 artış göstererek 1.791 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 4,58 artışla 12.035 liraya yükseldi. Aynı dönemde çeyrek altının satış fiyatı ise 2.946 lira oldu. Altın fiyatlarının bu denli artış göstermesinde, ABD doları ve eurodaki yüzde 0,70 ve yüzde 1,40'lık değer artışlarının etkili olduğu belirtiliyor.

Kuyumcuların altın tahminleri

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Kuyumcu esnafı Engin Temizel, 1.800 TL’ye yaklaşan gram altın fiyatının daha da yükseleceğini öngörüyor. Temizel, özellikle son günlerde yaşanan savaş ve piyasalarda yaşanan dalgalanmaların altını yükselişe geçirdiğini, altının bu tür durumları çok sevdiğini ve fiyatların daha da yukarı çıkmasını beklediğini ifade etti.

Uzun vadeli yatırım önerileri

Temizel, uzun vadeli altın yatırımı yapmayı düşünenler için henüz geç kalınmadığını belirtiyor. Dolar ve ons fiyatlarındaki yükselmenin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Temizel, altına yatırım yapmak isteyenlere alım için henüz geç olmadığını söyledi. Buna ek olarak, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi geçen hafta yüzde 7,43 değer kaybederek 7.510,68 puandan haftayı tamamladı.