Kuveyt Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen etkinlik, Muruj bölgesindeki Kuveyt Avcılık ve Binicilik Kulübü tesislerinde 9 Aralık tarihine kadar devam edecek. Program, halk oyunları, mehter takımı gösterileri, okçuluk, at binme ve kılıç oyunları gibi ata sporlarını içeriyor.

El yapımı eserlerin sergilendiği etkinlik, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirilen ürünleri tanıtarak konuklardan büyük ilgi görüyor. Türk mutfağından lezzetler de ziyaretçilerin damaklarını şenlendiriyor.

Türkiye'den 80 firma ve kurumun katıldığı etkinlik, Türk kültürünü geniş bir yelpazede sunuyor. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği'nin tanıtım stantları da etkinlik alanında yer alıyor.

Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kuveyt'in büyük İslam medeniyetinin birer parçası olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerle iki ülke arasındaki kültürel etkileşimi artırmayı hedeflediklerini belirtti. Büyükelçi Sönmez ayrıca, Türkiye ve Kuveyt arasındaki ortak değerlerin ve kültürel yakınlığın siyasi ilişkileri güçlendiren önemli bir faktör olduğunu ifade etti.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Etkinliğin açılışına, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Kuveyt'in Avrupa İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sadık el-Marafi, Ulusal Kültür, Sanat ve Edebiyat Konseyi Genel Sekreteri Dr. Muhammed el-Cessar, Avcılık ve Binicilik Kulübü Genel Sekreteri Şeyh Sabah Fahd el-Nassar As-Sabah, Kuveyt'teki yabancı misyon şefleri, diplomatlar ve Türk vatandaşları da katıldı.