Kütahya Valiliği koordinesinde hazırlanan projeye destek veren iş insanları ve STK temsilcilerine teşekkür belgesi verildi. Programa katılan Başkan Işık, emeği geçenlere teşekkür etti.KÜTAHYA (İGFA)- Kütahya Valiliği koordinesinde; İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında sürekli kan şekeri ölçüm cihazı ve sensörleri hayırsever iş insanları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle temin edildi. Törene Katılım sağlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve destek veren iş insanlarıyla STK temsilcilere teşekkür etti.

Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen programda; Tip-1 Diyabetli 83 çocuğun ailelerine çocukların anlık takiplerini yapmalarında parmak delme ihtiyacını ortadan kaldıran sensör verildi.

Diyabet hastası çocukların yaşadıkları sıkıntıya Kütahya’nın kısa sürede çözüm ürettiğini belirten Vali Ali Çelik, “Biz fedakâr bir milletiz. Yeter ki sorunları birbirimize güzel anlatalım. Bu projemizle; acıyı, sevinci bir arada paylaşmanın değerini gördük. 3 günlük kısa bir sürede ihtiyacımız olan cihazları iş insanlarımızın, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın desteğiyle tamamladık. Bu Kütahya’mız adına çok değerli” dedi.