İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında emekli maaşlarının durumuna dikkat çekti ve bu konudaki tartışmaların üzücü olduğunu belirtti. Türkiye'nin, siyasi iktidarın emekli maaşlarını yetersiz hale getirdiğini ve bunun hak edilmediğini vurguladı.

Emekli maaşlarının düşük seviyelerde olduğunu belirten Zorlu, bu sorunu çözmek için çaba gösterdiklerini ancak iktidarın vatandaşları suçlayarak tahrik ettiğini ifade etti.

"6 Yaşındaki Bir Çocuğa Cinsel İstismar" Davası Ertelendi! "6 Yaşındaki Bir Çocuğa Cinsel İstismar" Davası Ertelendi!

Grafiklerle emekli maaşları ve ekonomiye ilişkin verileri basın mensuplarına sunduğunda, 2003 yılında en düşük emekli memur maaşının 1,47 asgari ücrete denk geldiğini, ancak bu oranın 2024 yılında 0,59'a düştüğünü belirtti. Zorlu, bu durumu "emekli yılı" olarak nitelendirerek, emekli aylıklarının yoksulluk seviyesine indiğini ifade etti.

Zorlu, hükümetin büyüme ve ihracat rakamlarıyla övündüğünü ancak gelir dağılımındaki adaletsizliği çözmek için gerekli adımları atmadığını dile getirdi.

Bayram ikramiyelerinin artırılması gerektiğini belirten Zorlu, 2018'den bu yana TÜFE'nin yüzde 480, gıda endeksinin ise yüzde 637 arttığını ve buna rağmen bayram ikramiyelerinin yetersiz kaldığını söyledi. Kanun tekliflerine göre en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olup olmayacağı tartışmalarına ise bu tür konuların ülkenin gerçek gündemini gölgelemek için kullanıldığını ve asıl odaklarının vatandaşların sorunlarını çözmek olduğunu söyledi.