Türkiye Bilim ve Teknolojide Yeni Bir Çağ Açıyor! 'TARLA' Elektron Hızlandırıcısı Tanıtıldı Türkiye Bilim ve Teknolojide Yeni Bir Çağ Açıyor! 'TARLA' Elektron Hızlandırıcısı Tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm alanında rekorlar kırdığını ve 2024 yılı hedefini açıkladı. Ersoy, 2024 yılında 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedeflendiğini duyurdu.

Ersoy, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Şubat ayı meclis toplantısının konuğu olduğu sırada, Türkiye'nin turizmde rekorlarla dolu bir yılı geride bıraktığını ifade etti. Ziyaretçi sayısının 2022'de 51,3 milyon iken, 2023'te yüzde 10 artışla 56,7 milyona yükseldiğini ve turizm gelirinin de yüzde 17 artarak 46,5 milyar dolardan 54,3 milyar dolara çıktığını belirtti. Kişi başı gecelik harcamanın da 89 dolardan 99 dolara yükseldiğini söyledi.

Ersoy, turizmin başkenti Antalya'da 16 milyonu aşkın ziyaretçi rekoru kırıldığını dile getirdi ve Türkiye'yi turizmde dünyanın süper ligine yükseltme hedeflerine vurgu yaptı.

Dünyanın dört bir yanında reklam ve tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirten Ersoy, sosyal medyada Türkiye'nin önemli bir marka haline geldiğini ve 2024'te 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini ifade etti.

Ayrıca, turizmin 12 aya yayılmasının kültür turizmiyle ilişkisinin güçlü olduğunu vurgulayan Ersoy, Türk Arkeoloji Tarihi'nin Altın Çağı - Geleceğe Miras Projemiz kapsamında arkeolojik çalışma sayısını artırdıklarını ve Antalya'da arkeolojik alanlara yatırım yapıldığını belirtti.

Ersoy, Türkiye'de çekilen yapımların sayısındaki artışa da dikkat çekerek, Hollywood ve Bollywood gibi büyük yapımcıların Türkiye'ye ilgisinin devam ettiğini ve ülkeye ekonomik getiri ve dünya çapında tanıtım sağladığını söyledi.