Altılı Masa üyesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı iddiları sık sık dile getirilirken sözkonusu adaylığa İYİ Parti'nin, sıcak bakmadığı Kılıçdaroğlu yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına yeşil ışık yaktığı da vurgulanıyor.

Bugünkü köşe yazısında bomba bir iddiada bulunan Altınok, İBB Başkanı İmamoğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirme yolunda ilk durak gördükleri CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu tasfiye etmek için bugün ya da yarın birleşeceklerini iddia etti. Sabah yazarı Melih Altınok'un gündeme bomba gibi düşen sözleri ise şu şekilde:

“İmamoğlu'nun, 6'lı Masa'nın adayının yasal olarak ilan edileceği son bir ayı daha iyi değerlendirmek için kollarını sıvamasına bakılırsa ikinci tur için bazı riskleri göze almayı değerlendirdiği açık. Adaylığı engellenmek istenen siyasi pozunu tepe tepe kullanmak istiyor. İmamoğlu'nun hedefine ulaşmak için beraber hareket etmesi gereken "Başbakan adayı Meral Akşener" de malum plana dünden razı. Zaten eninde sonunda olacak olan bu. Akşener ve İmamoğlu, Erdoğan'ı devirme yolunda ilk durak gördükleri Kılıçdaroğlu'nu tasfiye etmek için ya bugün ya yarın birleşecekler.”