Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, kalp damar cerrahisi ameliyatlarında kullanılan tek kullanımlık tıbbi malzemelerin yeniden sterilize edilerek farklı hastalarda kullanıldığı iddiası üzerine idari soruşturma başlatıldı.
İddiaya göre, koroner bypass ameliyatlarında ve safen ven hazırlama işlemlerinde kullanılan, tek kullanımlık olması gereken bazı tıbbi malzemeler işlem sonrasında imha edilmek yerine hastanenin sterilizasyon biriminde yeniden işleme tabi tutuldu ve tekrar kullanıldı.
Faturalandırma İddiası
İddialar arasında, piyasa değeri yaklaşık 650 avro olan tek kullanımlık işlemlerin hastalara yaklaşık 1.250 avro olarak faturalandırıldığı ve ödemelerin ilgili firmaya yapıldığı da yer aldı.
Söz konusu usulsüzlükte bazı sağlık çalışanları ile ilgili firma arasında iş birliği bulunduğu da öne sürüldü. Bu iddialar henüz resmi makamlarca doğrulanmış değil.
CİMER ve Savcılığa Suç Duyurusu
Sağlık Dünyası Derneği Başkanı Hanifi Çöplü'nün, kendilerine ulaşan ihbarlar üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.
Üniversiteden İdari İnceleme
İddiaların ardından KSÜ Rektörlüğü tarafından konuyla ilgili idari inceleme ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Üniversitenin, süreci tüm yönleriyle takip ettiği belirtildi.
Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, iddiaların soruşturma sonucunda netlik kazanması bekleniyor.





