Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yaklaşırken AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında bir görüşme gerçekleşti. Numan Kurtulmuş basına yaptığı açıklamada, şu anda 550 bin Suriyeli'nin ülkelerine döndüğünü ve Zafer Partisi'nin bu konuda destek vereceğini belirtti.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile AK Parti arasındaki görüşme, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ardından gerçekleşti. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi ve sonuçlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ümit Özdağ, görüşme talebinin Numan Kurtulmuş'tan geldiğini belirtirken, Pazartesi günü Sinan Oğan'ın bir açıklama yapacağını ve Zafer Partisi olarak herhangi bir açıklama yapmayacaklarını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'deki göçmenler meselesinin önemli olduğunu ve 550 bin Suriyeli'nin güvenli bölgeye döndüğünü belirtti. Zafer Partisi'nin bu konuda çalışmalara destek vereceğine inandığını söyledi. Ümit Özdağ ise devletin egemenliğinin söz konusu olduğunu ve gerektiğinde Suriyelileri zorla göndermeye yönelik çalışmalarının olacağını ifade etti. Ayrıca, Türk vatandaşlarının egemenlik haklarının ellerinden alındığını ve vatandaşlık verilen herkesin oy kullanması için 10 yıl geçmesi gerektiğini belirtti.

Görüşmede herhangi bir teklif olmadığı ve ilerleyen süreçte yeniden görüşmelerin olacağı ifade edildi.