Kripto para piyasalarının lideri Bitcoin  2022'deki sert düşüşün ardından,  ETF onayı ile yükseliş trendine girdi.

Yarılanma (Halving) ve ETF Onayı: Fiyatlar Nasıl Etkilenecek?

2024 Nisan ayında gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması, piyasada büyük bir beklenti yaratmış durumda. Geçmişteki yarılanmalar sonrası Bitcoin fiyatlarında ciddi yükselişler gözlemlenmişti. SEC tarafından onaylanan ETF işlemleri ise, daha geniş yatırımcı kitlesini kripto para piyasasına çekmeyi vaat ediyor. Tüm bu gelişmelerin ardından Bitcoin’in fiyatının 100.000 doları görmesi ihtimali de gündeme geldi.

İstanbul'da suya zam geldi İstanbul'da suya zam geldi

Analistlerin Görüşleri: Yüksek Fiyat Tahminleri

Kripto para piyasasındaki bu önemli gelişmeler, analistler arasında iyimser beklentiler oluşturmuş durumda. CoinFlip’in kurucu ortağı Ben Weiss, ETF onaylarının ve yarılanmanın 2024’ü rekor bir yıl haline getirebileceğini ve Bitcoin’in altı rakamlı düzeylere ulaşabileceğini belirtirken, Tether’in CTO’su Paolo Ardoino ve Gemini borsasının CSO’su Marshall Beard gibi isimler de Bitcoin’in 100.000 dolar seviyesine ulaşmasını mümkün görüyorlar.

Bitcoin'in 1 Milyon Dolar Olması Mümkün mü?

Bazı uzmanlar, Bitcoin’in 1 milyon dolar seviyesine ulaşabileceğini öne sürüyor. JAN3’ün CEO’su Samson Mow, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Bitcoin fiyatının 1 milyon doları geçeceğini öngörürken, Coinbase’in eski CTO’su Balaji Srinivasan, dünyada yaşanan hiperenflasyona bağlı olarak Bitcoin'in yalnızca 90 gün içinde 1 milyon dolar olacağını iddia ediyor.