Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Kredi kartı kullanımında önemli düzenlemeler geliyor. Son zamanlarda artan kredi kartı harcamaları ve ekonomik dalgalanmalar sonrası limit ve taksitlendirmelerde yeni düzenlemeleri gündeme getirdi.

Kredi Kartı Harcamaları Rekor Seviyede

Birçok vatandaş, yüksek enflasyon oranları ve artan fiyatlar nedeniyle ihtiyaç duydukları ürünleri peşin almak yerine taksitle satın almayı tercih ediyor. Ancak Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, son bir yılda kredi kartı harcamalarında %116'lık bir artış yaşandı.

Limit ve Taksit Sınırlamaları Gündemde

Mevcut durumda, bir kişinin aylık geliri 20 bin lira ise, toplam kredi kartı limiti 80 bin lirayı geçemiyor. Ancak bankalar bu kuralı sıklıkla uygulamıyor. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, gelecek dönemde kredi kartlarına limit kısıtlamalarının ve bazı ürünlerde taksit seçeneklerinin kaldırılmasının gündemde olduğunu belirtti.

2024 Yılında Beklenen Değişiklikler

Kurtuluş'un ifadelerine göre, 2024 yılı içerisinde bu limit sınırlamalarının uygulanması bekleniyor. Düzenleme adımı, aşırı harcamaları kısıtlamak ve ekonomik istikrarı korumak amacıyla atılacak. Kısıtlamaların, tüketicilerin harcama alışkanlıklarını ve banka politikalarını önemli ölçüde etkilemesi öngörülüyor.