CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada banka ve kredi kartı harcamalarının geçen yıla göre yüzde 106 arttığını belirtti.

Gürer, harcamaların temel ihtiyaçlara yoğunlaştığını ifade ederken, vatandaşların kredi kartlarıyla hayatlarını idame etmeye çalıştıklına vurgu yaptı. Ayrıca, 2024 yılının 12-19 Ocak arasında sadece bir haftada yemek, market ve gıda ürünleri için yapılan kredi ve banka kartı harcamalarının 64 milyar 862 milyon TL olduğunu açıkladı.

Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

Gürer'in açıklamalarına göre, 2023'ün aynı döneminde bu rakamın 98 milyar 128 milyon TL olduğu belirtildi. Bu verilere göre, bir yılda kredi kartı harcamalarında yüzde 106'lık bir artış yaşandığı ortaya çıktı.

Gürer, AKP iktidarının ekonomik krizin faturasını işçi, emekçi, memur ve emeklinin maaşlarına yapılan sınırlı artışlarla vatandaşın sırtına yüklediğini ifade ederken, "Vatandaş çaresiz şekilde kredi kartına yüklenmekte ve sürekli bankalara borçlanarak hayatını idame ettirmeye çalışmaktadır" dedi.