Türkiye'de kredi faiz oranları son dört ay içinde büyük bir artış göstererek son 21 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Merkez Bankası (TCMB) politikalarıyla ilgili yaşanan bu değişiklikler, taşıt, konut, ticari ve ihtiyaç kredileri için önemli bir etken haline geldi.

İki dev firmadan kampanya: 200 + 100 TL hediye edilecek... İki dev firmadan kampanya: 200 + 100 TL hediye edilecek...

Kredi faiz oranlarının yükselmesi özellikle son seçim sürecinin ardından hız kazandı. Özellikle ihtiyaç kredilerinin faiz oranları, son haftalarda %60,93 seviyelerine kadar yükselerek 21 yılın zirvesine tırmandı. Ayrıca, ticari kredi faizleri geçen hafta %49,35'e yükselerek tarihi bir zirveye ulaştı.

Diğer kredi türlerinde de benzer bir yükseliş yaşandı. Taşıt kredilerinin faiz oranları bir ay öncesine göre %47,58 artarak 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Konut kredileri ise iki hafta önce %42,79 artış yaşayarak tarihi bir zirveye imza attı.

Bu faiz oranlarındaki artışın nedeni, Merkez Bankası'nın politika faizlerini son dört ayda %8,5'ten %30'a çekmesi olarak gösterilmektedir. Özellikle ticari kredi faizlerinin seçim öncesine göre çok daha yüksek seviyelerde seyretmesi dikkat çekiyor.