Konya ve komşu ili Niğde'de ekmek fiyatlarına zam geldi. Konya'da 4 liraya satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 5 liraya yükselirken, Niğde'de ise 3,5 liradan satılan ekmeğin fiyatı 4,5 liraya çıktı. Artan maliyetler zamın gerekçesi olarak gösterildi.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, son bir yılda Konya'da ekmeğe yüzde 100'ün üzerinde zam yapıldığını ifade etti. Ekmeğe yapılan ardışık zamların sonucunda fiyatların yüzde 100'ü aştığını belirten Ekici, Haziran ayında yüzde 40 zam yapılarak fiyatın 3,5 liraya yükseltildiğini söyledi. Kasım ayında ise yeni bir zam daha gelerek fiyatın 4 liraya çıktığını ifade etti.

Ekonomik maliyetlerin artması, fırıncı esnafının zor durumda kalmasına ve halkın ise ekmeği bile almakta zorlanmasına neden oldu. Ekici, bir ailenin ayda sadece ekmeğe bin 200 liranın üzerinde para verdiğini belirtti. Zam nedeniyle vatandaşların daha fazla kuru ekmeğe yönelerek ekonomik sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Ekici, fırıncı esnafının maliyetlerinin düşürülmesi ve vatandaşların daha ucuz ekmeklere ulaşabilmesi için önlemler alınması gerektiğini vurguladı.