İslam Memiş altın için o tarihi işaret etti: 'Tekrar toparlanacak' İslam Memiş altın için o tarihi işaret etti: 'Tekrar toparlanacak'

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kentsel dönüşüm kapsamında yer alan riskli konutlar için kredi sınırı muafiyeti getirdi. BDDK'nın açıklamasına göre, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı uygulamasında değişiklik yapıldı.

BDDK'nın internet sitesinde yayımlanan "Konut Kredilerine İlişkin 24 Ağustos 2023 tarihli 10655 ve 10656 sayılı Kurul Kararlarının Uygulanması Hakkında Kurul Kararı"na göre, riskli yapı sahiplerine yönelik bir kolaylık getirildi. Bu karara göre, tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının malik olduğu tek bir konutun bulunması ve bu konutun 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı tespit edilmesi nedeniyle yıkılmış veya yıkım kararı alınmış olması durumunda, söz konusu konutun konut malikliği durumu değerlendirmesinde dikkate alınmayacak.