Kademeli Satış Modeli

Bu yeni modelde, ilk adım olarak arsa payı satışı yapılıyor. Ardından inşaat maliyetleri ödenerek vatandaşlar adım adım ev sahibi olabiliyorlar. Örneğin, Başakşehir'de bir firmadan 890 bin lira karşılığında arsa payı alınabiliyor. İnşaat başlangıcında maliyetler peşin ya da taksitle ödeniyor ve dairenin teslimi 36 ay içinde gerçekleşiyor.

Yüzde 30 Daha Ucuz Konut Fırsatı

Kademeli satış modeli, evlerin yüzde 30 daha ucuza mal edilmesini sağlıyor. Sektör temsilcilerine göre, bu modelle hem arsa maliyeti hem de inşaat maliyetleri daha verimli yönetilecek.

Yüksek Konut Kredilerine Alternatif

Maliye Bakanlığı İşletmelerin IBAN Transferlerini Denetlemeye Başladı! Kesilecek Cezalar Belli Oldu Maliye Bakanlığı İşletmelerin IBAN Transferlerini Denetlemeye Başladı! Kesilecek Cezalar Belli Oldu

İstanbul'daki ortalama bir evin fiyatı 4 milyon 250 bin lira civarında. Bu fiyat aralığında, aylık kredi taksitleri 150 bin liraya yaklaşabiliyor. Kademeli satış modeli, bu yüksek maliyetleri düşürerek daha geniş gelir gruplarının ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor.

Güvenilir Firmalarla Çalışma

Kademeli satış modeli ile ev satışı yapan şirketlerde aranan en önemli kriter güvenilirlik. Tüketicilerin, şirketin köklü bir kuruluş olup olmadığını, önceki projelerde herhangi bir sorun yaşanıp yaşanmadığını dikkatlice incelemeleri gerekiyor.