Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, yaptığı açıklamada konut aidatlarının en az yüzde 30 artabileceğini söyledi.

İstanbul'da bulunan konutların aidatları geçen seneye göre yüzde 77 arttığı belirtiliyor. Kimi konutlarda bu yüzde 150'yi bulurken artan giderler ve maaşlara gelen zam aidatların da zamlanmasını tetikliyor.

Enflasyon oranının yüksek olması tüm kalemlere yansırken Temmuz'da gelecek zamlar konut aidatlarının zamlanmasına sebep olacağı bildiriliyor.

konut ev

BIST'te 4 hisseye yasak! İşte yasaklı o hisseler... BIST'te 4 hisseye yasak! İşte yasaklı o hisseler...

Geçen sene kira oranına koyulan yüzde 25'lik zam sınırı bir sene daha uzatıldığı Adalet Bakanı tarafından duyurulmuştu. Bu durum mevcut kiracıları rahatlatmış durumda. Lakin giderlerdeki artış, konutlarda ödenen aidat ücretlerinin de zamlanması yönünde beklentiye neden oluyor. 

Suat Sandalcı, konut aidatlarında yüzde 30'luk zam beklerken bazı yerlerde yüzde 50 üzerinde zam yapıldığına dair şikayet aldıklarını bildirdi.

Bazı lüks sitelerde aidatlar 500 liradan başlarken bu rakamlarım 2.500, 5000 lira gibi fiyatlara da çıktığı söylenmekte.