Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde görevli öğretim üyeleri tarafından yürütülen kök hücre tedavisi sırasında 60'a yakın hastadan, piyasa değeri 200 lira olan kitlerin 20 bin ila 100 bin lira arasında satılarak dolandırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyon sonucunda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan takipte, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H.Y.E. ile aynı bölümde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. T.K'nin hastalara kök hücre tedavisi uyguladığı belirlendi. Bu tedavide kullanılan kitlerin medikal firma tarafından 200 liraya temin edilip, hastalara 20 bin ila 100 bin lira arasında satıldığı tespit edildi.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, öğretim üyeleri ile iletişim halinde olduğu belirlenen medikal firma sahibi ve çalışanları gözaltına alındı.

Firma sahibi ifadesinde, kök hücre kitlerinin satışına Doç. Dr. T.K'nin kendisini yönlendirmesiyle başladığını iddia etti. Ö.Ç, kitlerin piyasa değerini 200 lira olarak belirtirken, elde edilen paralardan büyük bir kısmını Prof. Dr. H.Y.E'ye, kendisine ise 5-6 bin lira verdiğini ve kalan paranın Doç. Dr. T.K'ye teslim edildiğini belirtti.

Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden medikal firma sahibi Ö.Ç, B.C.T. ve Y.C.İ. "dolandırıcılık" ve "icbar suretiyle irtikap" suçlarından tutuklanırken, Prof. Dr. H.Y.E ile Doç. Dr. T.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.