Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki etkinliğini artırmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi kurulacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, KKTC çevre denizleri ve KKTC ile Türkiye arasındaki deniz alanındaki tüm deniz trafiğini izleme amacıyla bu sistemle KKTC'nin de kapasite kazanmasını sağlayacaklarını belirtti.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Sistemi, Doğu Akdeniz'de gerçekleşen gemi hareketlerini izleyerek bütünlük sağlamayı hedefliyor. Sistem, trafik gözetleme istasyonları aracılığıyla radar iz verileri, telsiz iletişimi, radyo yön bulucu sistem verileri, meteoroloji verileri, otomatik tanımlama sistemi (AIS/OTS) verileri, alarm verileri ve ses-görüntü bilgilerini kaydedip Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ne göndererek operasyonel bir kontrol sağlayacak.

Proje kapsamında Kuzey Kıbrıs'ta 1 adet GTH Merkezi (Gazi Magosa) ve 3 adet Trafik Gözetleme İstasyonu (Karpaz, Sadrazamköy ve Zeytinlik Feneri) kurulacak. Projenin 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme imzalanacak.